Oman seuran kesäkauden TOKO-treenit starttasivat viime viikolla liikkeelle, ohjaajina Sirkka ja Mervi. Meille pidettiin eräänlainen tasokoe jonka perusteella kesän treeniohjelmaa on tehty. Ryhmässä on koiria iältään ihan pennuista eteenpäin, Nala taisi olla vanhin. Ohjelmassa on ollut jo aika pitkiä seuraamisjuttuja mutta olen itse vienyt niitä lähinnä kontaktikävelynä kun vielä ei ole valmiuksia noin pitkiin seuraamisiin - mehän on tehty lähinnä muutamia askeleita ja nekin imuttaen.

Muuten treenit on alkaneet kivasti mutta tänään sattui sellaista mitä en jatkossa halua kokea. Paikalla oloa tehtiin 1,5 minuutin pituisena ja eräs koira päätti haistella maata "joutessaan". Omistaja alkoi polkea maata voimakkaasti ja kielsi koiraansa sanallisesti. Nala ei tästä tykännyt mutta onneksi ei ponkaissut liikkeelle paikaltaan. Kävin pian tuon jälkeen sen palkkaamassa ettei hoksaisi noustakaan. Tuo jalan maahan polkeminen on ollut pitkään tehokas keino saada Nala varovaiseksi, muiden omistajien sitä lenkillä käyttäessä on Nala aina hakeutunut mun selän taakse piiloon ja kävellyt kantapäiden tuntumassa niin kauan että sitä on kehotettu jatkamaan juoksentelua irrallaan. Ensi kerralla hakeudun kauemmaksi koirakosta mikäli omistaja aikoo jatkaa kyseistä menetelmäänsä.

Myös OKK:n agitreenit käynnistyivät viime viikolla ja meidän ryhmää ohjaa Marianne. Kovasti odotan tämän ryhmän antia sillä Mariannella on fiksuja näkemyksiä agiohjaamisesta. Aikatauluhan ei meille ole paras mahdollinen mutta halusin ehdottomasti pysyä Mariannen ryhmässä joten en lähtenyt pyytämään kenenkään kanssa ryhmäpaikan vaihtoa. Ekalla treenikerralla saatiin tosi hyviä vinkkejä, harmi ettei päästä tällä eikä ensi viikolla mukaan.

Arvokisoihin tähtääville on tarjolla perjantai-iltojen treeniaikoja. Näillä näkymin ei olla menossa Nalan kanssa mukaan ennen SM-kisoja koska viikossa on jo monet treenit, reissuja tai kisoja, hierontaa jne. SM-kisojen jälkeen meillä ei oikeastaan olekaan asiaa tuohon treeniin sillä karsintoihin ei olla osallistumassa.