Viikon odotetuin päivä tuli eli Activen treenitiistai :) Nakit pilkottiin valmiiksi minipaloiksi pussiin jotta niitä riittäisi varmasti koko treenin ajaksi. Treenien alussa Nala oli kamalan levoton: se tempoili hihnassa minne sattuu ja käyttäytyi kuin villivarsa ekaa kertaa päitsissä - Emäntää hävetti... Yksittäisten esteiden harjoittelusta ei tullut oikein mitään kun koira singahteli paikasta toiseen. Mari neuvoi ruokkimaan sitä koko ajan ja päästämään mahdollisimman paljon hihnasta irti jotta Nalan pitäisi itse pysytellä lähistöllä tarjoamassa yhteistyötä.

Ensimmäisen yhteisen ratatreenin alkuvalmistelujen aikana Emäntä tajusi että koira on kyykyllään ja sujuvasti kuseskelee keskelle tekonurmea. Voi pentele! Tätäkö se levottomuus sitten enteili? Kotoa lähtiessä oli kuitenkin kuljettu hyvän mittainen lenkki yhdessä Silvankin kanssa joten eipä osannut odottaa että tarttisi vielä hallissa mattoon kusaista. Tästä siis sakkomaksu 10 euroa, yes! Seuraavalla kerralla tietää olla pilkkomatta nakkeja etukäteen kun tuntuu ettei koira lenkillä malta keskittyä olennaiseen vaan odottaa koko ajan kotiin paluuta ja autolla treeneihin lähtöä. Liian viisas ja oppivainen elukka...

Mutta siis ne varsinaiset treenit. Mentiin pussia, muuria ja keppejä. Puomille ja A:lle Nala hinkui niin paljon että Emäntä päätti jättää ne tarkoituksella väliin tällä kertaa. Keinua kokeiltiin vain niin että koira nostettiin alastulolle ja Mari heijasi keinua hiukkasen. Alkuun homma näytti jänskättävän mutta nopeasti koira rentoutui. Sitten mentiin mutkaputken kautta minirataa lisäten esteen kerrallaan (putki - hyppy, hyppy - putki - hyppy sekä muuri - hyppy - putki - hyppy). Ekalla kerralla Nala halusi kiertää loppuesteen mutta muut kerrat jo onnistuivat. Lisäksi mentiin sellainen pätkä jossa koira syöksyi mutkaputkesta vauhdilla ulos ja se piti saada jarrutettua hypylle ja ohjata hypyn suorittamisen jälkeen takaisin putkelle. Harjoitus onnistui hyvin koko ryhmän koirakoilta, saatiin siitä ihan kehujakin :)

Ensi kerralla Emännän ja Nalan pitää esittää viikko sitten kotiläksyksi annettu paikallaolo ja lähtöön jättäminen. Mari yrittää kitkeä Emännästä pois tapaa vapauttaa koira lähdöstä omalla liikkeellä, tavoitteena olisi pysyä itse paikoillaan ja antaa pelkkä suullinen käsky. Malttia ja paikallaoloa on treenattu kotona ruokakupilla niin että Emäntä hyppelee lattialla ja koiran pitää malttaa olla syöksymättä kupilleen. Sitten kun lupa tulee niin voisi kertoa pesuhuoneen lattialaattojen saumauksien olevan vaarassa - lähtö on jokseenkin raapiva... Ainakin  tällä treenikerralla Nala pysyi hyvin lähdössä, sen pystyi jättämään kahden esteen taakse vaikka esim. tokossa tälläisia välimatkoja Emäntä ei ole uskaltanut edes kokeilla.