Tänään osallistuimme viimeiselle "normitreenikerralle" Minnan koirakoulussa. Ensi viikon treenit jäävät väliin Emännän työmatkan vuoksi mutta toivottavasti pääsemme osallistumaan korvaustunnille noin parin viikon päästä. Sehän toki edellyttää ettei Nala ole aloittanut juoksua, siihen nimittäin Emäntä on alkanut henkisesti valmistautumaan.

Aiheena tunnilla oli suorien suorittaminen. Mentiin pätkää rengas - hyppy - hyppy - mutkaputki sekä hyppy - mutkaputki - hyppy - hyppy - rengas. Emäntä totesi vain yhden seikan: suora = jumalaton vauhti. Koiralla on niin paljon intoa esteiden suorittamiseen että se ei vilkuile sivuilleen eikä sinkoile esteväleistä pois, ainoana päämääränä on päästä eteenpäin niin lujaa kuin kelpiekintut kantavat. Ja lujaa niillä kyllä näyttäisi pääsevänkin.

Keinun alkeita otettiin myös. Minna kysyi onko ajatuksena ottaa 2 on - 2 off -kontakti vaiko "pam"-keinu. Öh, tätähän Emäntä ei ollut ajatellut etukäteen, riittäisi kun koira ottaisi kontaktin - sanoo nimimerkki "tähän asti osuu - ei osu - kontakteja harjoitellut". Valittiin nyt sitten tavoitteeksi tuo 2 on - 2 off. Nala syöksyi lukitun keinun lähes päähän saakka ja sai keinun tutisemaan. Pää sillä kuitenkin kesti eikä onneksi hypännyt alas keinulta. On myöskin niin kevyt tuo olento että Emäntä jaksaa sen helposti nostaa alas kontaktipinnalta.

Tämän treenikerran negatiivisena asiana todettakoon se, että koira on nyt kuumunut agilitysta niin että kiljuu, haukkuu ja riehuu treeneissä. Nalan silmien valkuaisetkin olivat ihan punaiset treeneissä eli kävikö hiukkasen ylikierroksilla? Emäntä on sitä kieltänyt huonosta käytöksestä lujinkin ottein ja myöskin palkinnut ajoittain esiintyvästä hyvästä käytöksestä. Maltti vaan ei tunnu olevan valtti... Jospa pieni treenitauko nyt tekisi hyvää, huonoa käytöstä ei edelleenkään aiota sallia.