Nimimerkki "Onko ihan pakko..."

Tämä kirjoitus tulee nyt luvattoman myöhässä mutta selitykset sillekin löytyy... Ajatuksena oli liittää Silvasta jokin kiva kuva synttäritekstiin mutta sehän ei ollutkaan mikään helppo tehtävä. Kuvia on otettu niin oikealla kameralla kuin kännykälläkin mutta niissä kaikissa on kaksi yhdistävää tekijää: Silva ja iloton koira. Silva ei kertakaikkisesti nauti kuvattavana olemisesta vaan jäykistyy korvat luimussa istujaksi. Heti kuvaussession loputtua se lähtee iloissaan laukkaamaan ja ilme on jälleen iloinen. Tässä siis surkea "jökötyskuva" sisällä kuvattuna varsinaisena syntymäpäivänä 20.4.2012.

Mitään suuria juhlia meillä ei järjestetty vaan oman perheen kesken syötiin jäätelökakkua. Silvalle suurta ongelmaa tuotti kakkupalassa ollut kynttilä sillä kynttilän poistonkin jälkeen koira vilkuili kakkupalaa kovin epäluuloisena. Toki se oli ymmärtänyt käsimerkeistä ettei palaa saanut syödä ennen aikojaan mutta vapautus tilanteesta on hankalampaa: kuinka kuulovikaiselle koiralle viitotaan käsky "vapaa" tai "saa ottaa"? Lopulta pala tuli syötyä ja innokkuudesta päätellen sitä olisi mennyt vaikka paketillinen ;)

Nyt kun lumet ovat sulaneet niin Silvan takajalkojen kynsien leikkuusta on voitu luopua. Askel on madaltunut varsinkin hihnalenkeillä ja silloin kynnet näyttävät kuluvan luonnon konstein. Kunhan maastoon pääsee enemmän lenkkeilemään niin vältytään kynsien kuluttamiselta. Lumen sulamisen myötä piehtarointi on jälleen siirtynyt ruohoalustalle. Tämä tietää sisälle kantautuvaa lyhyttä keltaista ruohosilppua sekä runsasta määrää havuja. Tänäkin aamuna Silvan turkki näytti sille kuin siihen olisi kääritty tarrapapiljotit. tarttuvat muuten tosi tiukkaan pitkiin häntäkarvoihin ja hapsuihin.

Silvan kuulon osalta voi todeta niin kuin monesti aiemmin on tehty. Koira on huomattavasti levollisemman oloinen nyt kun sen ei tarvitse haukkua kaikkia omituisina pitämiään ääniä. Rauhaan jää siis naapurien autojen ovien paiskomiset, kotona kolistelut jne. Vieraiden tulon Silvan huomaa Nalan reaktioista tai vaihtoehtoisesti siitä, että ilmavirta käy kodin avoimesta ovesta. Ilmavirran aiheuttamiin herätyksiin se havahtuu kotiväen tullessa töistä ellei makaa jo valmiiksi eteisessä odottamassa.

Näillä eväillä: huonolla kuulolla ja virkeällä mielellä täällä porskutellaan menemään!