Tällä viikolla treenaaminen jäi hiukkasen vähemmälle. Tiistaina meillä ei ollut ohjattuja treenejä joten Emäntä piti koiravapaan illan ja käytti ajan Pikkuemännän harrastuksiin ja yhdessäoloon.

Torstaina Silvan treeneissä haettiin ASENNETTA. Rakenneltiin rata jota kukin vuorollaan pääsi suorittamaan - osa kerran ja osa useammin. Ideana oli nimittäin että kirjattiin ylös suoritusaika sekä virheet. Jos paukautti koiran hylkyyn niin piti aloittaa alusta koko homma. Ei Silva hylkyyn mennyt mutta A:n alastulokontakti oli toisella suorituskerralla RUMA ja taas venytettiin Emännän muutenkin lyhyttä pinnaa. Pujottelut kuitenkin onnistuivat loistavasti ja koira ohjautui erittäin hyvin esteeltä toiselle. Tätä "totista" treeniä pitäisi yrittää ottaa jatkossa muutenkin kuin ajanotto-ja pistelaskupaineen alla. Yritetään muistaa...

Viikonlopun OKK:n kisat meni hyvin ja huonosti. Lauantaina oli vain kaksi starttia Taikalla, omat lepäsivät kotona. Jo Taikaa aamusella hakiessa totesin että koira on todella kierroksilla ja päivä ei vaikuta hyvältä. Käsivarteenkin sain taas komeat mustelmat kun koira tormasi jälleennäkemisestä innoissaan kättäni kohti suu avoimena - kohta ei kukaan enää usko että Emännän mustelmajäljet tulevat koiraharrastuksista... Molemmilla agilityradoilla kierroksilla käynyt Taika hukkasi idean renkaan oikeasta suoritustavasta. Yhtäkkiä se ei osannutkaan hypätä rengasta muuta kuin kehikon välistä ja toisella radalla korjatessani tilannetta se sitten hyppäsi renkaan oikein - väärään suuntaan ;) Lauantain jälkeen Emäntää totisesti pelotti lähteä sunnuntain kisoihin: jos koira on taas yhtä villinä ja osaako se nytkään rengasta?? Huoli oli turha sillä yön aikana Taika oli kait sisäistänyt OKK:n erinäköisen renkaan oikean suoritustavan ja selvisi sen suorittamisesta erittäin hyvin kisojen kuluessa (toisella radalla rengas mentiin kahteen kertaan). Eka rata oli hyppyrata ja sieltä saimme nollatuloksen ja voiton. Radalla oli kiperiä tilanteita ja hätäisiä ohjauksia mutta kunnialla selvittiin. Toisella radalla meinasi kontakteista (puomi ja keinu) tulla ongelma: Taika hössötti alas kontakteilta eikä malttanut suorittaa niitä perusteellisesti, osui kuitenkin puolivahingossa kontaktipinnoille. Vitosen virhe kuitenkin radalta napattiin kun Emännän jalat eivät kulkeneet suoran putken aikana tarpeeksi lujaa ja koira ehti kääntymään ennen hyppyä kyselemään oikeaa kulkusuuntaa.

Ada porhalsi kaksi vitosen rataa - plääh. Ekalla eli hyppyradalla tippui ensimmäinen rima, muuten rata oli näppärää nollaa. Toisella radalla Ada teki "adat" ja pomppasi puomin alastulon. Silva pääsi vain hyppyradalle ja ajautui siellä kinkkisessä kohdassa irtautumaan kamalan kauaksi ja siten hylkyyn. Loppuratakin oli sellaista hösellystä että eipä paljon houkuta ihan heti kisoihin ilmoittamaan...Myös Silva erehtyi renkaan oikeassa suoritustavassa mikä Emäntää ihmetytti. Tosin tuossa tilanteessa Emäntä oli henkisesti (ja melkein fyysisestikin) koiraa noin kilometrin jäljessä ja totesi vain omistavansa helkkarin nopean koiran. Sen nopeuden kun saisi kanavoitua oikeille esteille niin sijoituksissa oltaisiin korkealla.

Seuraavat kisat on viikon päästä Keminmaassa ARCT:n pitäminä. Sinne Emäntä intoutui viime tingassa ilmoittamaan Taikan mukaan. Omat eivät pääse nyt mukaan sillä sunnuntai-iltana pitää vetää muille treenejä ja kotiin ehtiminen voisi olla hiukan kiikun kaakun.