Pitkä joululoma alkaa olla lopuillaan. Vapaata on ollut lähemmäs kolme viikkoa ja tuntuu että kaikki on tullut tarpeeseen - pidempäänkin voisi ongelmitta jatkaa ;) Loman aikana olemme viettäneet Joulua maalla Mummon ja Papan luona jossa Nala treenasi jälleen isännän kanssa "näyttelyesiintymistä". Heidän keskinäiseen treeniin siis kuuluu painiminen, lumipesut ja kaikenlainen töniminen - näin koira kestää kehissä hiukan ronskimmankin tuomarin ;)


Uudestaan??

Ada on perinteisesti ollut perheen koirien pakettivastaava: se on etsinyt tehokkaasti kuusen alta paketit ja myös aukonut ne omatoimisesti. Vaikka Ada ei ollut enää tänä jouluna mukana pakettiavajaisissa niin Silva selviytyi tehtävästä hyvin ja Nala osasi reippaasti ottaa oppia näytetystä tehtävästä. Taisi paketeissa olla niin tuoksuvia lahjoja että koirat löysivät ne ihan ongelmitta.

Uuden Vuoden vaihtumista Emäntä jännitti eniten: mitä tuumaisi jatkuvasta räiskeestä Pystykorva? Tällä kertaa Emäntä ymmärsi olla päästämättä Nalaa irrallaan ulos rakettien ampumisen aikaan. Pahimpaan räiskeeseen emme toki menneetkään mutta toki ulkona tuli käytyä silloin kun raketteja sai ampua. Pystykorva kuunteli raketteja tarkoin ja korvat pyörivät kuin tutkat mutta ei tuo paniikkiin näyttänyt menevän vaan hipsutteli ulkoilulenkin Silvan kanssa. Silvahan ei toki raketeihin millään tavalla reagoikaan.

Uudenvuodenpäivänä kävimme tuttavaperheen kanssa luistelukentällä. Jopa löytyi Nalallekin alusta jolla se oli paremmin hallinnassa ;) Liukkaus esti koiraa kaahailemasta täysillä ja se joutui hiukan hillitsemään menohalujaan. Kyllä se silti Silvaa jaksoi kiusata...

Jostain syystä Nalan juoksu ei ole vielä loppunut. Tuntuu kummalle että nyt on jo menossa 22. päivä ja silti koira valuttaa edelleen?! Vuoto oli jo välillä kirkasta mutta nyt kahtena päivänä uudelleen verisempää. Kohta kyllä tulee lääkärireissu jos tämä ei lopu. Muuten vointi on ihan ok. Silvalle puolestaan on varattuna nyt lekuriaika ylihuomiselle. Katsotaan mitä terveystutkimukset paljastavat.

Harrastusvuosi 2010 alkaa Kajaanin Loppiaisnäyttelyllä. Emäntä oli pudottaa silmät päästään kun avasi kutsukirjeen. Kyseessä on sentään kansainvälinen näyttely mutta silti kelpie-kehässä nähdään vain kolme rotunsa edustajaa! Uskomatonta. Toivotaan että koirien taso on hyvä.
Agilityn osalta aikeissa oli hakeutua Nalan kanssa sekä oman seuran että yksityisen palveluntuottajan treeneihin. Kävi kuitenkin niin että ne olisivat toteutuneet juuri samalla kellonlyömällä joten Emäntä laittoi etusijalle Activen treenit. Aloitamme Nalan kanssa siellä "agilityn laajemman alkeiskurssin" viikon päästä ja luvassa on 12 kertaa tiukkaa treeniä. Huomenna on vapaaehtoinen aloitusluento jonne pitää toki päästä. Silvalle treenipaikkaa ei ole haettu vaan kisoihin mennään ns. vanhasta muistista. Taika sai treenipaikan samasta ryhmästä jossa treenasimme syksynkin. On kiva jatkaa samalla porukalla jossa treenien taso ei ainakaan jää meille liian helpoksi :)

Loppuun vielä kuva-arvoitus: mikä on tämä peto joka on jättänyt jälkensä lumeen? Vastaus ilmestyy tuonne kommenttipuolelle.