Viime viikonloppuna kisattiin OKK:n vuoden ensimmäiset agilitykisat omassa kuplahallissa Haukkukeitaalla. Viikolla ennen kisoja alkoi tuntua sille että talviflunssa iskee mutta sinnikkäästi piti jaksaa töissä, torstai meni ihan räkiessä. Illalla sitten nousikin kuume ja perjantai meni kotona maatessa. "Tosi fiksu koiranomistaja" laski kuumeen alas ibuprofeiinilla lauantaisen kisapäivän ajaksi, olisihan PAKKO päästä kisaamaan Nalan kanssa. Ulkoillessa oli hyvä hengittää ja viileä hallikin oli ok mutta liikkuminen aiheutti voimasta hikoamista ja väsymystä. Silti mentiin kaikki kolme rataa vaikka tulosjuhlaa ei ollutkaan. Tuomarina oli ELP.

Ekalla radalla (hypäri) meno oli kuin hidastetusta filmistä, tuntui niin takkuiselle. Kaikkien vääntöjen seurauksena kuitenkin päästiin esteelle nro 15 johon kunnollista ohjaussuunnitelmaa ei mulla ollut. Niinpä Nala hurahti esteen ohitse ja korjasi itse tilanteen hyppäämällä esteen väärään suuntaan. Radan ihan lopussa se vielä hyppäsi yhden ylimääräisen esteen kohdassa jossa olisi pitänyt saada ohjattua koira esteiden välistä viimeiselle hypylle.

Toisella radalla haastetta oli jo radan aloituksessa mutta niistä selvittiin kikkaillen. Kääntöjen jälkeen hupaisin osuus tapahtui putkelle nro 5 mennessä: huonosta ohjauskulmasta johtuen Nala ei hakenutkaan pimeää putkenpäätä vaan päätti hypätä etujaloilla vasten putkea. Noutajien vaikutus koiraan on ollut siis huomattava ;) Rata jatkui hitailla kontakteilla A:lla ja keinulla. Puomilta sitä vastoin koira karkasi ennen lupaa, mrhh. Tähän en kuitenkaan halua kisatilanteessa puuttua koska en usko sen Nalan kohdalla kummemmin auttavan, menee vaan turhaan lukkoon ja lukon purkamiseksi saa tehdä paljon töitä. Tuon puomilta lähdön seurauksena en ehtinyt ottaa tarvittavaa etumatkaa ja jälleen kolmanneksi viimeisenä esteenä ollut muuri jäi suorittamatta. Este oli samassa kulmassa kuin eka radan ohitettu hyppy eli esteelle tultiin "sivusta" - olisiko ollut päällejuoksun tai viskileikkauksen paikka?

Kolmannen radan osalta saatiin sentään tulos, "yliaikavitonen". Rata rullaili muuten kivasti mutta tiukasta paikasta selvittyäni en muistanut kertoa koiralle pussin kuuluvan suoritettaviin esteisiin, oletin vain koiran menevän sinne kun este sattui matkan varrella olemaan. Virhettä korjatessa aikakaan ei sitten enää riittänyt.

Näistä onnettomista kisakokemuksista huolimatta ilmoitin Nalan kisaamaan Activen kisoihin parin viikon päähän. Jospa tämä edelleen jatkuva flunssa olisi siihen mennessä selätetty.