Eilisillasta tuli Emännälle hiukkasen raskaampi agilityilta. Normisti toki oli Nalan ohjatut viikkotreenit joiden jälkeen tuntui että koipia väsyttää. Kaupan päälle pääsi vielä iltamyöhäisellä kokeilemaan miltä meno Unni-flatin kanssa tuntuu. Kävi nimittäin niin että Emäntä meni ilmoittamaan itsensä ja Unnin kisaamaan 1,5 viikon päästä pariin starttiin. Koskapa Henna ilmoitti että olisi varmaan hyvä kokeilla koiran kulkua radalla ennen kisoja niin pitihän sitä ainakin nyt nämä yhdet treenit käydä kokeilemassa. Täytyy kyllä sanoa että niiden treenien perusteella meistä ei maailmanmestareita tehdä ;)  Nyt pitäisi osata kääntää ajatukset takaisin flattiohjaukseen eikä olettaa mitään kaukaa lähteviä irtoamisia. Vastapainoksi saa tilalle loogisemmin ohjautuvan koiran jonka ajatuksenkulkua on helpompi ennakoida. Silti Unni ei tuntunut radalla "tutulta" kuten siskonsa Taika aiemmin mutta toki Taikan kanssa treenitunteja onkin takana paljon paljon enemmän.

Nalan treenissä mentiin paria eri ratakuviota. Ensin esteet 1 - 11 ja lopuksi esteet 21 - 36. Ekassa harkassa korostui voimakkaasti alkuesteiden kohdalla rytmitys. Kuten Emäntä oli etukäteen arvellutkin niin meille sopi parhaiten takaaleikkaus esteiden 6 ja 7 välissä ja esteen nro 24 ohitus leijeröiden.

Toisessa treenissä haasteen toi kuvio 23 - 25 kun Pystykorva tunnetusti singahtaa kauas noissa käännöissä ilman rankkaa jarrua ja rytmitystä. Myös oma liikkuminen voimakkaasti kohti putken 28 päätä vaati useampia toistoja ennen kuin onnistui moitteetta. Rytmitys oli arvossaan myös loppupuolella rataa jotta koiran sai kääntymään esteeltä 34 toivottuun suuntaan eikä Nalan bongaamalle renkaalle.