Nalan tiistain treeneissä oli aiheena takaaleikkaukset. Alkutunnista käytiin edelleen läpi poispäinkääntöjen tekniikkaa siten että jokainen voisi treenailla asiaa itsekseen kierrättämällä koiraa esim. puiden ympäri. Sitten päästiinkin leikkimään takaaleikkauksilla. Alkuun meille helppo juttu eli putken aikana takaaleikkaus - meillä haastetta olikin muussa osuudessa rataa. Nalaa ei saanut saatella pitkästi esteelle nro 3 vaan se tuli saattaa kädellä estettä kohti ja kutsua juuri ennen estettä. Tarkoilla ajoituksilla (aih kun se on vaikeaa...) koira kääntyi hypyltä 3 hypylle 4 eikä paukaissut edessään näkemäänsä putkeen. Emännän tekemää takaaleikkausta putkella nro 6 ei tainnut koko koira edes hoksata kun putket imee sen niin hyvin.

Toisessa treenissä harjoiteltiinkin sitten takaaleikkausta hypyillä. Tämä juttu osoittautui hankalammaksi sillä koira ajautui väen vängällä esteiden 4 ja 5 väliin. Ylikorostetulla vartalon kääntämisellä Emäntä sai Nalan hyppäämään hypyn nro 4 jonka takana Mari oli koiria palkkaamassa. Tämä vaatii vielä paljon treeniä onnistuakseen.

Omatoimitreeneinä saatiin tällä kertaa ottaa maksipöytää, vinokeppejä sekä puomia ja A:ta. Vinokeppejä Nala tajuaa kerta kerralta paremmin ja nyt sillä oli jotain yritystä aloittaa oikeasta välistäkin. Puomin osalta päästiin ekaa kertaa menemään koko este - hihnassa tietenkin. Yhdellä kerroista puomin puuosat paukahtivat isoon ääneen ja tuo ääni säikäytti koiraa jonkin verraan. Sinnikkäin toistoin se kuitenkin tuli puomin useita kertoja uudelleen. A-este oli laskettu matalammaksi ja sitäkin saatiin mennä nyt ekaa kertaa kokonaisena. Esteelle kiipeäminen ei aiheuttanut mitään ongelmaa ja Nala tarjosi kivasti alastuloa ihan oikein. Ilman hihnaa tuota ei uskaltaisikaan kokeilla, on kyllä parempi olla jarrut päällä vielä pitkän aikaa.