Viime viikot on menneet lomailun merkeissä eikä Emäntä ole saanut aikaiseksi päivittää niitä vähiäkään kuulumisia. Nyt sitten luvassa onkin varsinainen sarjatulitus.

Vietettiin koko perheen voimin muutama päivä mökillä Kainuun korvessa. Järven rannassa oleskellessa aiheena oli tietenkin Nalan uimakoulu, pakkohan Pystykorva olisi opettaa uimaan. Silva halusi entiseen tapaan hakea järveen viskottua tennispalloa aina uudelleen ja uudelleen. Tämä tuotti tulokseksi sen että kehuista kateellinen Nalakin saatiin uimaan. Alkuun touhu on aivan järkyttävää katsottavaa: Nala "ui" pystysuorassa asennossa ja kuohutti vettä niin ettei etenemisestä oikein voi puhua. Isäntä pelotteli rannalta että "mahtaa tuo koira hukkua". Muutamien uintikertojen jälkeen touhuun alkoi löytyä edes jotain tolkkua ja tennispallo suussa uiminen onnistui kaikista parhaiten - oli kai jokin asia johon keskittyä kunnolla :) Uimamaisterin taidoista otettiin kännykameralla todistusaineistoa mutta Emäntä ei osaa siirtää videota tietokoneelleen... Jos joku osaisi neuvoa niin päivitettäis tuokin pätkä tänne blogiin.

Maalaiselämä sopi koirille oikein hyvin. Uimisen, lepäilyn ja ruohikossa piehtaroinnin lisäksi käytiin katsomassa naapurin kahta lammasta. Nala vaani niitä aitauksen ulkopuolella ja päätti sen jälkeen esittää leikkiinkutsun haukkuen, varsinainen paimen siis. Juoksulinja olisi vienyt lampaiden taakse mutta aitaus esti koiran aikeet. Olisi ollut hauska nähdä mitä se olisi oikeasti aitauksessa tehnyt jos sinne olisi päässyt.