Suomen sileäkarvaiset noutajat ry leireili tämän kesän leirinsä Himangan Sautinkarissa. Paikalle mentiin keskiviikkona ja leiri kesti sunnuntaihin saakka, tosin Emäntä viipyi leirillä vain lauantai-iltaan. Emännän tehtävänä oli kouluttaa kilpailemaan ehtineitä tai kilpailuvalmiita agilitysta kiinnostuneita koirakoita. Mukana olikin useampia innokkaita harrastajia ja he pääsivät kokeilemaan erilaisia ohjauskuvioita. Noutajien metsästysjutut jäivät meiltä kokeilematta tänäkin vuonna ihan flattityttöjen omien taipumusten vuoksi. Tosin treeneissä käytettiin dameja ja olisi voinut jotain kokeillakin 8 vuoden tauon jälkeen mutta miksipä turhaan treenata asiaa joka ei riistan kanssa tule toimimaan.

Alkuleirin sää ei suosinut meitä vaan sade ja kylmä tuuli meinasivat kangistaa niin ohjaajat kuin leiriläisetkin. Loppua kohti ilmat kuitenkin paranivat ja lauantaina erikoisnäyttelypäivänä paistoi aurinkokin vaikka tuuli oli ajoittain viileä edelleen. Ada pääsi osallistumaan näyttelyyn veteraaniluokassa ja sai EH:n. Arvosteluun on syytä olla tyytyväinen sillä päivän yleisin arvosana näkyi olevan EH. Adan esitti Jaana ja koira näytti Emännän mielestä kehässä ihan kivalta vaikka olikin muihin narttuihin verrattuna pienen näköinen. Tuomari oli kommentoinut Jaanalle hymyssä suin: "eksyikö kehään pentu" ja "runko kehittyy iän myötä". Että silleen ;) Emäntää harmitti kun ei hoksinut ajoissa kolmen sukupolven kilpailua: sinne olisi voinut ilmoittaa Silvan, tyttärensä Tessin sekä tyttärenpojan Vincentin. Harmillinen juttu huomata tuo asia vasta kisojen ollessa käynnissä.

Majapaikkanamme oli saunallinen pienehkö mökki johon kuitenkin kolme naista ja viisi koiraa mahtui. Jos majoittumaan olisi pitänyt mahduttaa petipaikkojen mukaisesti neljä naista ja mahdollisesti kahdeksan koiraa niin tunnelma olisi ollut turhan tiivis. Koirat tulivat mukavasti keskenään toimeen vaikka eri perheistä olivatkin. Flunssapöpö tuntui leviävän mökissämme joten kurkkukipu ja nuha on nyt sunnuntai-iltaan mennessä muuttunut Emännän osalta todella tukkoiseksi oloksi (poskiontelotulehdus?) sekä kuumeeksi. Huomenna ei tässä kunnossa töihin päästä mutta toivottavasti tiistaina sentään.