Tammikuun takapakkien jälkeen olemme palanneet normaaliin treeniarkeen. Kuljetaan jälleen maanantaisin oman seuran ohjatuissa harkoissa sekä lisäksi torstaisin Activella treenaamassa. Tämä tahti on ollut hyvä koska meillä ei tule laisinkaan omatoimitreenejä. Joku (moni/lähes kaikki?) fiksu treenaisi itsenäisestikin mutta tämä Emäntä on niin saamaton ettei omatoimitreeni innosta. On paljon mukavampaa mennä valmiille radoille ja hyville suunnitelmille tekemään harjoitusta kuin alkaa keksimään niitä itse. Tiedän, ei ole paljon luovuutta siunaantunut tähän ohjaajaan ;)

Activella tehtiin alkuvuodesta mm. vippauksia ja takaaleikkauksia, nyttemmin myös niistoja, takakiertoja jne. Nuo vippaukset ei ole Emännän valikoimissa eivätkä ainakaan oikealle kääntyessä tule olemaan vielä pitkään aikaan. Ranne ei nimittäin salli sellaista "päättäväisen näköistä" ohjausta kun eihän se taivu kummoisesti. Vasemmalle käännöt vippauksella meni paremmin kun ei tarvi itse varoa kipua. Kivoja ja opettavaisia treenejä meillä on ollut paitsi tällä viikolla kun vuorossa oli haastavat keppitreenit. Emäntä hakkasi ihan turhaan päätään seinään ja tajusi vasta kotona että koira on normaalia herkemmällä mielentilalla. Koskapa Nala etsii kotona pesäpaikkoja, vikisee ja on muutoinkin kovin nöyränä niin valeraskaanahan se tietenkin on - siksi siis treeneissäkin jotenkin herkkä. Aiemmin tällaista oiretta ei ole ollut joten kai se on saanut hoitaa Silvaa ihan riittämiin, Silva siitäkin edestä tuppasi olemaan valeraskaana. Nyt pitää toivoa ettei keppien suhteen ilmennyt epävarmuus jatku enää viikon päähän jolloin on pitkästä aikaa kisat tiedossa.

Tammikuussa vaivanneet selkäongelmat eivät ole ainakaan vielä näkyneet koiran harrastuksissa. Toivotaan että pysyvätkin poissa. Treenien yhteydessä lenkeillä pidetään visusti koiralla takki päällä ja niin myös treenien odotusaikana viileässä hallissa. Nyt ulkolämpötila on ollut nollan tienoilla joten kodin lähiympäristön lenkeillä takkia ei ole enää pidetty.