Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys järjesti tänään koko perheen kevätpäivän Oulunsalon Kisakankaalla. Emäntä kurvasi paikalle Pikkuemännän, Silvan ja Nalan kanssa. Ilma oli todella kaunis eikä lentomeluakaan kuulunut koska ilmatila on suljettuna Islannin tulivuori-tuhkapilven vuoksi.

Tarjolla oli makkaranpaistoa, lapsi ja koira - kisa, nainen ja koira - kisa, koirien makkaransyöntikisa ja yhtäaikaisesti myöskin hanki-nomet. Nala oli erittäin virrakkaalla ja rasittavalla päällä, ei ollenkaan oma itsensä. Emäntä tajusi vasta parin tunnin jälkeen että olisko sitä hiukan hermostuttanut alueella kuulunut nome-ammuskelu. Pari tuntia riekuttuaan koira rauhoittui Emännän jalkoihin istuksimaan ja mieluusti hakeutui autoonkin välillä. Tuli kuitenkin hyvää harkkaa siitä että vaikka paukkuu niin ei tartte pillastua. Pikkuemäntä osallistui Silvan kanssa lapsi ja koira - kisaan ja saivat palkinnon (ihan kuten kaikki muutkin osallistujat). Pikkuemännän maltti vaan ei tahtonut riittää odotteluun joten välillä kävi niin että Emäntä seisoi kahdestaan Silvan kanssa kehässä...

Ahne Pystykorva ja Silva pääsivät osallistumaan makkaransyöntikisaan ja Emäntä oli vakuuttunut siitä että Pystykorva vetäisisi kunnon ajan tuossa lajissa. Ja höpsis, sehän etsiskeli makkaroita kaikessa rauhassa ja tiputteli osan laudaltakin, ei ollut kisakoiraksi tuossa lajissa koska Silvakin peittosi sen ajan hienoisesti. Nainen ja koira - kisaan Emäntä ei rohjennut lähteä mukaan.