Emäntä sai postissa kirjeen jossa ilmoitettiin selkäleikkauksen ajakohdaksi ensi viikko. Asiasta Pikkuemännälle kertoessa tuli hiukkasen vaikeuksia selittää mitä selälle tehdään kun juuri neljä vuotta täyttäneen näkemys asiasta oli se että selkä leikataan kokonaan pois: "Voi ei äiti, miten sinä sitten ilman selkää voit olla?". Ei muuta kuin muotoilemaan lauseet uusiksi :)

Toipuminen operaatiosta onkin sitten oma lukunsa joten tämä koiranomistaja marssi uuteen eläintarvikeliikkeeseen hakemaan lisävermeitä. Jotkut fiksut opettavat koiransa olemaan hihnassa nykimättä, tämä eukko turvautui vedonestovaljaaseen kun ei uskalla ottaa riskiä äkkinykäisyistä ja siten leikkaustuloksen huonontamisesta. Tässä kyseisenlainen koirankiusausväline:

Käytännössä homman on suunniteltu menevän niin että koirat lähtevät aluksi Mummon ja Papan hoiviin maalle ja kotiutuvat vasta hiukan myöhemmin. Näin ollen valjaita ei ihan heti tarvita käyttöön. Agitreeneihin päästään vielä ensi maanantaina mukaan mutta sitten treenipaikka pitääkin luovuttaa loppuvuodeksi pois. Mikäli kaikki menee hyvin niin tammikuussa voi aloittaa harrastamisen uudestaan. Pitää siis toivoa että Nala ymmärtää ajoittaa juoksunsa tämän tauon ajaksi, Emäntä on toiveikas kyseisen asian suhteen.