Tämän päivän agikisat käytiin jo ihan erilaisissa olosuhteissa kuin olisi alkuviikolla voinut aavistella. Lunta oli muutama sentti ja pakkasta -10 astetta. Kylmässä hevonpaskaisessa maneesissa ei ole kivaa kisata kun ei ole koiralle lämmintä odottelupaikkaa, ei siistiä kohtaa johon laskea omat hanskat ja takki sekä myös koiran takki radan suorittamisen ajaksi. Näillä kuitenkin mentiin jotta saatais kuluteltua pois vanhoja sarjalippuja. Enää jäi yksi käyttämättä, lisäksi meillä on yksi syksyllä kisoista saatu ilmaisstartti.

Tämän päivän tuomaroinnista vastasi Jari T. Päivän teemana tuntui olevan puomin suorittaminen kahteen kertaan agiradoilla sekä aikamoiset ohjaussyheröt. Lisäksi ihanneajat olivat tiukat niille väännöille. Ekalla agiradalla taisi voittaja mennä tyyliin 3 sek. alle ihanneajan ja meille tulikin sitten yliaikaa 2,59 vaikka "harmillisesti" tehtiin muuten nollatulos. Toisella radalla vedätin kontaktit riskillä eli heti ekasta osumasta vapautus ja näin ehdittiin juuri ja juuri ihanneaikaan - enempään ei olisi pystynyt. Toiselta radalta tuloksena nolla ja aika -1,13 sek, sijoitus neljäs. Kolmas rata olikin hypäri ja siellä olisi ollut nolla täysin tehtävissä ilman hätäilyä niistossa. Tuo hätäily aiheutti harmillisen kiellon ja aikakin olisi riittänyt kun nyt se oli -0,60 sek. Täytyy kyllä sanoa että ihan joka rodulla ei ole asiaa tuollaisten ihanneaikojen radoille, pöh.

Runsaiden puomien suoritukseen oli syynä kokeilussa ollut sähköinen kontaktipinta. Se oli sijoitettuna yleisön puoleiseen päähän hallia ja ekalla radalla Nala ei tykännyt moisesta laitteesta laisinkaan menokontaktin osalta. Valomerkkiä koira tuskin huomasi mutta äänen se kuuli ja näytti mielestäni epävarmalta tuon jälkeen. Onneksi epäröintiä ei ollut nähtävissä enää toisella radalla. Ratojen aikana tuli kokemusta kontaktipinnasta niin nousujen kuin laskujenkin osalta.

Varsinaisena onnistumisena tämän päivän kisoissa koin pujotteluiden onnistumisen, eihän Nala ollut suorittanut niitä koskaan aiemmin oikein tuossa kyseisessä hallissa ja epäilin että mahtaako ongelma toistua. Hyvin ne meni ja koiralla oli ulkona halliin mennessä hyvä meininki päällä: se alkoi ulvoa mulle kun käveltiin autolta maneesia kohti - hassu elukka ;)

Jotain muutakin erikoista tuli nähtyä tämän päivän kisoissa kun paikalle oli saapuneet doping-testaajat. Sielläpä sitten omistajaparat kävellä kipittelivät "löylykauhojen" kera koiran perässä. Jokseenkin epätoivoisen näköistä touhua.

Seuraaviin kisoihin on nyt kosolti aikaa. Ei osaa vielä päättää että odottaako helmikuun 2013 kisoja lähialueella vai matkatako Maalahteen tammikuussa...