Nala ja Emäntä ovat päässeet treenaamaan nyt useammalla agitreenikerralla takaaleikkauksia. Kaikista treeneistä on kyllä itselle piirrellyt kuviot tallella mutta energiaa niiden siirtämiseksi jopa tänne blogiin asti ei näytä olevan. Tunneilla treenit on onnistuneet aika kivasti mutta totuus paljastui kun käytiin yhdessä Tarjan ja Ahosen kanssa kertaalleen hallilla kuvioita kokeilemassa - Emäntä ei osannut yhtäkkiä laisinkaan koko hommaa... Pitäisi osata rytmittää liikettä mutta olla silti jo seuraavassa paikassa, huoh kun tää voi olla haastavaa. Vanhan mallin diesel-konetta ei noin vain jarrutella ja yhtäkkiä taas kiihdytellä vauhtiin ;) Nala kyllä paahtaa sujuvasti vauhdilla ja osaa jarrutellakin tarvittaessa.

Eilisissä treeneissä olisi jälleen palattu valssien opetteluun mutta Emäntä sai kehoituksen suorittaa kyseinen treeni takaaleikkauksilla hidastuneen liikkumisen vuoksi. Sitten pitikin vain keskittyä katsomaan miten muut saman kuvion valssien avulla suorittivat.

Parin kerran teemana on ollut kepeille imuttaminen, tämä omatoimitreeninä. On haettu etäisyyttä lähettämiseen ja ohjaamiseen, lisäksi on pidetty lähistöllä ns. ansaesteitä. Eilen radalla oli putken suu ihan keppien vieressä ja hyvinhän se koiruus oikean esteen haki, ei olisi sitä Pystykorvasta ihan heti uskonut.

Viikko sitten pidettiin myöskin kontaktisulkeisia jossa Emäntää kehoitettiin jättämään alastulokontaktille käskytystä vähemmälle. Käskytys on ollut liian voimakas ja Nala tuntuu hiukan paineistuvan siitä (näkyy hidasteluna) joten nyt harjoitellaan sitä että koira tulisi omatoimisesti alas saakka. Eilisessä omatoimitreenissä tämä toimi hyvin ja koiruli oli niin onnellisen näköinen kun oli saanut itse hakeutua oikeaan paikkaan. Muutenhan nuo kontaktit ovatkin Nalalle ongelmallisia hallissa kun se haluaisi väen vängällä hakeutua kontaktien alastuloja tarjoamaan silloinkin kun niille ei pitäisi mennä. Keinu antaa edelleen odotuttaa oikeaa suoritusta koska keinuttaminen tuntuu olevan Nalalle tutinan paikka, keinulaudan paukuttelu sentään jo onnistuu ja koira oikein intoilee tekemään sitä.