Nalan agilitykurssin toinen kerta pidettiin tiistaina ja pääsimme treenaamaan neljän koiran ryhmässä kun yksi koirakoista oli poissa. Tunnin aikana ehdittiin tekemään todella paljon harjoituksia sillä alussa ohjeistetaan mitä voi tehdä itsekseenkin ja mihin juttuihin Mari on mukana antamassa neuvoja. Pystykorva jaksoi keskittyä yhdessä tekemiseen paljon paremmin kuin edellisellä kerralla olihan paikka ja muut koirat jo tutumpia kuin viikkoa aiemmin

Puomin ja A:n alastuloa treenatessa Nala katsoi kun Emäntä laittoi targetille makupalan. Tämän jälkeen se lähti muutaman toiston tehtyään jo omatoimisesti kiipeämään kontaktipinnalle vaikka näin ei olisi tarkoitus tehdäkään, ei ainakaan vielä tässä vaiheessa :) Emännälle vaatii kovaa keskittymistä se, että targetille vapautus tapahtuu aina pelkällä suullisella käskyllä eikä omalla liikkeellä. Tässä lienee pohjana noin 12 vuoden aikana opitut väärät tavat = koirille ei selkeää kontaktipinnan opettamista ja vapautus kontaktilta huolimattomasti miten milloinkin (yleensä varmaankin liikkeellä).

Keinu kammotti tällä treenikerralla Nalaa vähemmän kuin viimeksi ja sitä mentiin vain joitain kertoja. Muina opeteltavina asioina olivat pussi, vinokepit, rengas, pöytä ja putkiin lähettäminen. Tehtiin myöskin hyppysuoraa jossa Nala halusi taas ohittaa toisen hypyn, tällä kertaa ulkokautta. Viimeksihän se ohitti hypyn tulemalla esteestä ohitse Emännän puolelta. Lopuksi treenattiin vielä hypylle jarruttamista ja koiran ohjaamista tiukasti siivekkeen läheltä takaisin tulosuuntaan. Tässä on Emännällä vielä paljon opittavaa: koiraa ei kädellä heitetä/singauteta hypyn ylitse vaan liike jatkuu tasaisena ja pyöreänä, lisäksi itse pitäisi ymmärtää liikkua ajoissa haluttuun suuntaan vaikka kädet jäävätkin ohjaamaan hypyn ylitystä. Omia hallittuja liikkeitä pitäisi treenata myös putkelle lähetykseen sillä nyt Emäntä huitaisee kädellä putkelle mutta unohtaa käden ns. saattavan liikkeen. Huoh, tässäpä sitä olisi taas muistettavaa ;)