Kotona oleminen ja elely on helpottuneet huomattavasti viime aikoina. Liekö Nalalla tullut aikuistumista vai mikä on kun ei jaksa riehua siinä määrin kuin ennen. Tai siis jaksaisi varmasti mutta ei näy olevan tarvetta. Kerjäänköhän nyt ongelmia tulevaksi kun uskaltaa asiasta kirjoittaa ;)

Nyt parin viikon aikana on harjoiteltu kotona irrallaan olemista silloinkin kun kotiväki on töissä. Tuhoja ei ole tapahtunut mutta ajat ovat kyllä olleet lyhyitä, max. 5 tuntia. Jatkossa aika pitenee jahka Emäntä palaa kokopäivätyöhön. Eilen Nala jäi kiinni siitä että hiippaili makuuhuoneesta korvat takaviistossa. Tarkistuksen jälkeen osoittautui että Isännän sängynpuolisko oli ihan lämmin joten siinä oli käyty nautiskelemassa laadukkaasta makuualustasta. Silva ei onneksi ole ymmärtänyt että voisi vajaan 12 vuoden lattialla makoilun jälkeen siirtyä nukkumaan sängyssä, mitä nyt tuossa vierassohvalla välillä makoilee ;)

Pikkuemäntä on hoitanut edelleen innokkaasti koiria. Silvan kanssa tekemiset ovat lähinnä hellittelyä ja rapsuttelua sekä ulkona hihnassa taluttamista. Ulkoilussa ei tosin voisi kuvitellakaan etteikö aikuinen ohjaisi Silvaa koko ajan sanallisesti, muuten saattaisi koiraharrastus olla liian mukaansatempaava (mukaellen erään taipumuskoetuomarin mielipidettä). Silva ottaa kaiken ilon irti Pikkuemännän hoivavietistä ja mm. aamuisin pukeutuminen on hankalaa kun rutkasti isompi koira tulee nojailemaan Pikkuemäntään hellittelyä vaatien.

Nalan suhteen Pikkuemännällä on myös tehtäviä. Vakiojuttuihin kuuluu Nalan ruokinta. Raksut tulee mitatuksi kuppiin mutta veden siihen lisää aikuinen. Pikkuemäntä laskee kupin lattialle, käskee koiran istumaan ja vapauttaa sitten kupille. Nala on toki oppinut tuon istumisen ennakoimaan joten harvoin käskyä enää tarvitaan. Eilen treenattiin myös näyttelyesittämistä: juoksuttaminen onnistui jo kivasti mutta seisottamisessa meinaa olla hankaluuksia sillä Pikkuemäntä mielellään palkkaisi koiran vaikka istumisestakin. Monissa arkitilanteissakin näkyy Pikkuemännän käskyt menevän Nalalle täydestä eli komento "pois" toimii hyvin koiran kurkistellessa sänkyyn ja näkyypä Nala uskovan myös Pikkuemännän ulko-ovella ilmoittamaa käskyä "ei tule" ja "takaisin" ihan niin kuin pitääkin. Rotua tuntemattomille ihmisille Pikkuemännän selostus kuulostaa varsin avaruudelliselta "tämä on austvonauttikempie", ennen se rotu kuulosti edes hiukkasen oikeammalta;)