Niinhän siinä sitten kävi että "sairaan kisaamisen" jälkeen tulikin kokonaan sairas viikko ja treeneihin osallistuminen ei onnistunut viikkoon. Emännän oman sairastamisen jälkeen sairastui Taika ja ei siis päässyt seuraaviinkaan treeneihin mutta Adan kanssa treeneissä käytiin. Hypyt laitettiin maksimikorkeuteen ja osalle hypyistä oli todella hankalat hyppykulmat - niinpä koira tiputteli rimoja ja osittain jopa romahteli kokonaan esteiden päälle.Vauhtikin tuntui pitkän tauon aikana hiipuneen joten Emännälle suositeltiin Adan jättämistä eläkkeelle :( Emäntä vaan on sen verran itsepäinen tapaus että ei suostu ihan näin helpolla jättämään leikkiä sikseen ja katselee nyt josko Ada kuitenkin vielä treenaisi vaikka ryhmän ulkopuolella (kun vain saisi aikaiseksi) ja kisaisikin. Tuntuu niin vaikealta ajatukselta laittaa agilityyn kokonaan höyrähtänyttä koiraa eläkkeelle - ajatus tuntui samalta kuin olisi puhuttu koiran lopettamisesta. Ainakin itsestä tuntuu sille että Adan sekä henkinen että fyysinen kunto pääsevät romuttumaan jos sillä ei mennä enää sen lempilajia. Ainakaan kisapaikoille en sitä pystyisi enää ottamaan mukaan koska se on aina menossa innolla (jollei suorastaan raivolla...) kohti kisakenttää.

Viikon toisissa treeneissä pääsi Silva kokeilemaan kaahailujaan. Eka radanpätkä oli meille helppo ja se meni ilman suurempia korjaustarpeita. Toinen rata teetti jo enemmän työtä ja huomasin ohjaavani koiraa ihan eri tavoin kuin muut ryhmäläiset - noh eipä se mitään. Selväksi kuitenkin tuli että oikea ajoitus ja selkeät vartalo-ohjauksen merkit ovat tarpeen: Silvan liikettä ei korjata enää lähellä virheen syntyä vaan se pitää ohjata kerralla oikeaan paikkaan ja oikea-aikaisesti. Näissä treeneissä nyt valitsemiani ohjauslinjoja en ehkä rohkenisi käyttää kisoissa vaan siellä yrittäisin ehtiä juoksemaan enemmän koiran edelle ja saisin varmasti aikaan rimojen tiputuksia sekä töksähtäviä ohjauksia...

Tänäänkään ei treenejä ole luvassa sillä Emäntä sairastaa taas. Nyt tulee siis pitkä treenitauko Taikalle ja puolentoista viikon päästä olisi kisat tiedossa. Tämäkö on uusi treenisuunnitelma: kisoista kisoihin treenaamatta???  Pakko yrittää järjestää yhteinen treeniaika johonkin väliin sillä Taikalla kuulemma on tällä hetkellä erittäin paljon ylimääräistä energiaa kun se on sairastellut ja koko nuoren koiran into on pakattuna tiiviisti kroppaan :)