Eilen kisasimme Nalan kanssa Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin agilitymestaruuskisoissa Virpiniemen tekonurmella. Keli oli erittäin suosiollinen agilityyn, ei enää tietoakaan edellispäivän karseasta vesisateesta.

Agilityradan tuomaroi Salme M. Ihanneaika radalla oli löysä joten sen vuoksi ei kiirettä tarvinnut pitää. Rata oli kinkkinen mutta omasta mielestä löysin meille sopivat ohjauskuviot ja suurimmaksi osaksi ne onnistuivat kuten pitikin - yhtä pientä ajoitusta lukuunottamatta. Suunnittelin keppien päähän tiukkaa haltuunottoa mutta samalla piti varoa ettei sitä tekisi liian aikaisin. Oma reaktioaika oli kai liian hidas koska haltuunotto ei ehtinyt ajallaan ja niin Nala singahti väärään päähän putkea. Muuten omasta mielestä rata oli erittäin hyvä. Harmitti mutta silti olin tyytyväinen - kummallinen laji tämä agility ;)

Hyppyradalla tuomarina oli Martti S. Jälleen luvassa oli tiukan paikan ehtimisiä ja ohjauskuvioiden tarkkaa suunnittelua. Itse kurvailin radalla useamman persjätön ja niillä sain koira oikeisiin paikkoihin, lisäksi vauhti tuntui oikein hyvälle. Keppien aikana kuitenkin tapahtui jotain ja koira kai tuli lopulta väärin ulos niistä, jatkoin matkaa tästä huolimatta ja hylkyynhän se tuokin sitten meni. Tärkeintä on että radalla on hauskaa enkä halua jäädä korjailemaan virheitä silloin kun tuloksella ei ole väliä (eri asia olisi joukkuekisassa).

Piirinmestiksissä kävi kuten SM-kisoissa kesäkuussa: suuresti jännittämäni joukkuekisa meni meidän osalta hyvin mutta sitten yksilökisassa meni höpsis ;) Viikonlopun ratoihin olen kokonaisuutena hyvin tyytyväinen. Tällä hetkellä rullaa niin hyvin kuin olettaa voi, vielä puuttuu multa itseltä rohkeutta lähteä ohjauskuvioista vielä aiemmin liikkeelle. Sen kun vielä ymmärtäis ja osais oikeissa paikoissa käyttääkin.

Maksien puolella piirinmestaruuden voittivat belpag Tirri ja Kati - meidän voittajajoukkueen jäsenet! Toisena oli ilo nähdä myöskin kaksi nollaa tehtailleet valpai Niki ja Jaana. Kolmanneksi sijoittui borcol Erre ja Heidi-Maria joiden epäonneksi koitui hyppyradalla tipahtanut yksi rima, muussa tapauksessa heidän suoritusaikansa olisi ollut aivan ylivoimainen muihin osallistujiin nähden