Taikan treenit agilityn osalta ovat olleet pitkän aikaa tauolla. Viime vuoden loppupuoli meni sairasteluksi ja alkuvuosi puolestaan juoksun merkeissä. Eilen kuitenkin päästiin agiliitämään ja aikaa olikin ruhtinaallisesti (yht. 2h) kun treenivuorolle tuli meidän lisäksi vain Riitta Thelman ja Vienon kanssa. Oman seuran kylmä halli tuntui tosi ankealta kun alkuvuoden on päässyt treenaamaan lämpimissä mattopohjaisissa olosuhteissa. Aiemmin tuo kylmyys ei ollut mikään ongelma mutta nyt on tainnut oppia liian hyvälle.

Taika pääsi kontaktisulkeisiin: Emäntä otti sille samalla idealla A:ta ja puomia kuin Nalallekin. Taika on kuitenkin oppinut menemään koko esteen kerralla läpi joten alkuun sen oli hankala ymmärtää että nousukontaktilta käännytäänkin saman tien takaisin ottamaan alastulon kontaktia. Harjoituksen aikana tuli selkeästi esille ettei Taikalle ole todellisuudessa tehty selväksi mitä siltä odotetaan. Tätä kun jaksaisi tarpeeksi toistaa niin kyllä se joskus vielä selkiytyisi. Muutoin ratatreenissä koira kulki kuin unelma. Alkuun toki piti hiukkasen yrittää roikkua hihassa mutta tuon vaiheen jälkeen se kulki oikein mukavasti. Myös pujottelut onnistuivat kummaltakin puolelta ohjaten vaikka Emäntä epäili etukäteen josko homma olisi päässyt unohtumaan.
 
Koska koko parituntista treeniaikaa ei kehdannut Taikaa hyppyyttää niin mukaan halliin pääsi myös Nala. Sille otettiin vain A:n ja puomin alastuloja ja hyvin näytti Pystykorva kyseiset kontaktit ymmärtävän vaikka nyt eri hallissa ja eri esteillä oltiinkin. Se kiipesi itse kontaktille odottamaan ja mikäli etutassut eivät osuneet maahan asti se otti etutassuilla askeleet eteenpäin ja odotti edelleen lupaa – fiksu kaveri :) Kertaalleen se jopa peruutti A:n kontaktille – tätä ei Emäntä osannut odottaa mutta päätti kuitenkin hyväksyä tarjouksen koska koiran loppuasento oli juuri toivotunlainen.