Kolme vuotta meni toipuessa edellisestä Messarireissusta mutta nyt päätettiin lähteä uudelleen matkaan. Jälkikäteen on hyvä hyvä viisastella että "ihan turhaan mentiin", ei olisi Emäntä uskonut kuinka katoavaista voi koiran kauneus olla. Onneksi koira näyttää omiin silmiin edelleen kauniilta, tasapainoiselta ja mistään kohti liioittelemattomalta - sellaiselta hyvän harrastuskoiran malliselta :)

kuva: Veera Kiuru

Lauantain tuomaroinnista vastasi Marja Talvitie ja arvostelu kuului näin:
"Hyväntyyppinen, edestä kovin niukasti kulmautunut, vahvapäinen tyttö. Hieman haja-asentoiset korvat. Riittävästi takakulmautunut, mutta lyhyt ja liian laskeva lantio. Liikkuu löysästi edestä, hyvin sivulta katsoen. Karvan laatu OK."
AVO ERI AVK3


Sunnuntaina tuomarina oli norjalainen Leif-Herman Wilberg ja arvostelu tässä:
"Very nice breed type but rather narrow. Feminine head, little wide set earsand would prefer more filled muzzle. Good neck. Good angulations. Narrow and short brisket. Good coat. Little round in loin. Moves well sideways, little loose coming and going."
AVO EH AVK1


Kovasti samaa noissa arvosteluissa oli kun nyt näytöltä niitä katselee. Ei auttanut vaikka Emäntä lihotti Nalan noin 15 kg:n painoon, olisi pitänyt olla enemmän massaa. Nyt voidaankin sitten rauhassa palautella koira mukavampaan harrastuspainoon eli ehkä noin 1 kg alaspäin.


kuva: Veera Kiuru

 
Reissuna Messarin bussimatka on äärimmäisen raskas meno- ja paluumatkojen osalta mutta muita ihmisiä on vallan mukava tavata. Meillä oli huonekamuina Tanja ja kultsu Luukas, kiitos teille hyvästä seurasta! Samoin kiitos Minnalle joka oli meidän kanssa ruokailemassa lauantai-iltana. Samassa bussissa matkasi Pia ja länderi Haka mutta he yöpyivät kuitenkin eri paikassa. Nalan ja Hakan yhteiset ulkoilulenkit käyttivät hyvin, oli hauskaa talutella koiraa jota ei edes tunne olevan hihnan päässä (jotkut siis osaa opettaa koiransa olemaan vetämättä hihnassa?!).

Maanantai meni täysin toipuessa reissusta, edes illalla ei jaksanut treeneihin ja ne saatiinkin vaihdettua Riitan ja Thelman kanssa päittäin torstaille. Runsas valvominen kostautuu näköjään aika pitkälle, ei enää vanha jaksa ;) Perjantai-iltana siis lähettiin Oulusta klo 22, pysähdysten jälkeen suoraan Messariin aamulla klo 8 ja siellä päivä. Hotellille mentiin illansuussa ja aamulla taas ennen klo 8 bussin nokka kohti Messaria. Illalla päästiin lähtemään pohjoista kohti ennen klo 19 ja perillä kotona olin maanantaiaamuna klo 5. Tulihan tuota univelkaa ihan riittämiin joten ihan heti ei taas lähdetä :)

Kelpien ja flattien lisäksi kävin seuraamassa borderterrieri- sekä heeler-kehiä. Täytyy sanoa että kyllä molemmissa kehissä näytti olevan varsin kivan näköisiä rekkuja...