Multa kysytään suhteellisen usein onko blogi siirtynyt uuteen osoitteeseen tai olenko lopettanut sen pitämisen kokonaan. Blogia ei ole kokonaan unohdettu vaan käsillä on liikaa teknisiä ongelmia... Tämä kirjoitus tulee työpaikan koneelta ennen työajan aloittamista ja taitaa olla toistaiseksi helpoin tapa kirjoittaa näkyville edes jotain meidän kuulumisia :)

Nala täyttää nyt 27. päivä jo kuusi vuotta. En käsitä mihin tämä aika on oikein kulunut?? Ollaan toki harrasteltu ja kisattu mutta silti tuntuu että eihän koiralla voi olla noin paljon ikää mittarissa. Ehei, en pidä sitä vanhana kuten jotkut alkavat mummotella koiriaan jo tässä iässä tai viimeistään 8-vuotiaana. Itse ajattelen että Nala on hädin tuskin aikuinen ;)

En tiedä onko pennun tulo tehnyt saman Nalalle kuin monen muun tutun kommentit tuntuu menevän. Moni on sanonut että oma aikuinen koira on muuttunut jästipäisemmäksi, röyhkeämmäksi ja säännöt unohtavaksi pennun tultua taloon: ihan kuin ottaisi omia erivapauksia. Nalalla tuo röyhkeys näkyy ehkä entistä selvemmin agilityssa: ei niinkään kisaradoilla vaan omaa treenivuoroa odottaessa. Eilenkin sen oli niin vaikeaa olla haukkumatta ja hiippailematta radalle toisten koirien suorittaessa vuoroaan. Paremmin se silloin käyttäytyy kun en jää lähelle olemaan vaan koira jää omikseen johonkin nurkkaukseen odottamaan.

Kisojen osalta pidetään Nalan kanssa tauko ainakin kaksista lähikisoista. Tälle keväälle on tiedossa ns. lähikisoja (alle 200 km) niin paljon ettei kaikkiin karkeloihin tarvitse päästä vaikka nyt Activella kyllä olisikin ulkomaalaistuomari ja sinne olisin halunnut päästä kisailemaan. Perheen kanssa lomailu kuitenkin vie nyt voiton.

Lilla on jatkanut Activen "ryhmäjumppaa". Pentukurssin jälkeen kävimme agilityyn tähtäävän kurssin ja siellä oli vielä Tiko-veli mukana. Kurssin loppua kohti yhteiselo tunnin aikana alkoi onnistua edes hiukan paremmin mutta kyllä pikkukoiran keskittyminen oli välillä tosi heikkoa. Tammikuusta lähtien olemme olleet alkeiskurssilla ja nimenomaisesti eri ryhmässä kuin velipoika. Tämä on tehnyt Lillalle tosi hyvää: se on kiinnostunut muista koirista mutta ei karkaile niiden luokse ja haluaa tehdä mun kanssa töitä. Pujottelun alkeisoppi on jo hyvällä mallilla mutta keinu, puomi ja rengas tulevat tuottamaan lisätreeniä. Onneksi koiralla on ikää vielä niin vähän (9,5 kk) ettei näistä asioista tarvitse olla laisinkaan huolissaan. Me ehditään kyllä!

Eka juoksu Lillalla on juuri lopuillaan ja toivon kovasti että koira lopetti nyt korkeuskasvunsa. Olen mittaillut sitä Activen treeneissä säkämitan avulla ja saanut sen mahtumaan medirajan alle. Jos huonosti käy ja se kasvaa vielä niin siitä tulee ääripieni maksi. Nyt siis kaikki peukut pystyssä että jäisi tuohon mittaansa.