Talven treenikausi myös OKK:lla tuli päätökseen meidän osalta eilen kun pidettiin viimeiset TOKO-treenit. Ohjaaja kehui koko ryhmän kehittyneen talven aikana. Ryhmä on ollut kovin eritasoinen sillä siellä on starttivalmiita koiria ja sitten meitä tosimöllejä.

Kaikeksi yllätykseksi luoksepäästävyys on osoittautunut Nalalle helpommaksi kuin luulin - ainakin siis näiden tuttujen ohjaajien aikana. Nala osaa ottaa homman yhtenä temppuna eikä singahda pusuttelemaan ohjaajia näissä tilanteissa. Katsotaan miten käy kun seuraavassa ryhmässä on eri tavalla tuttu ohjaaja.

Paikallaoloissa olen yrittänyt tehdä palkkaamista niin tiheään ettei koira pääsisi nousemaan ylös. Nalasta näkee koska sitä alkaa vieruskaverit ahdistaa, tällöin korvat lähtevät laskemaan vaakatasoon sivuille - silloin olen käynyt palkkaamassa.

Seuraaminen menee ihan vain imuttamalla, muuta käsitystä koiralla ei asiaan vielä ole. Ilman namia lähtee haahuilemaan niin etäälle jalasta että en aio enempää tässä vaiheessa kokeillakaan.

Sivulletulo on alkanut onnistua ja tätä Nala haluaa tarjota myös luoksetulossa vaikka olin ajatellut ottaa koiran eteeni istumaan. Niinpä luoksetulo toimii nyt suoraan "sivu"-käskyllä.

Hypylle koira irtoaa hyvin ja eilen vaihdoin makupala-alustan tilalle kosketusalustan - mielestäni toimi paremmin koska koira kääntyi mua katsomaan namin saadakseen. Tämän pidemmällä ei tässäkään liikkeessä vielä olla.

Noudosta en puhu mitään kun tuohan ei varsinaisesti nouda... paitsi Pikkuemännän kanssa leikkiessään. Eli lähdetään treenaamaan noutoa leikin kautta ja kaikella muulla paitsi noutokapulalla.

Kesäksi saatiin myös paikka toko-ryhmään, 7.5. alkaen katsotaan millaiseen porukkaan päästiin mukaan.

Agilityssa päästiin myös kesäkaudeksi ryhmään, tätäkin odotan kovasti. Tämän treenin aikaan sattuu yhtä aikaa Isännän jalkapallo joten vaatii hiukan järjestelyjä Pikkuemännän osalta ainakin niinä päivinä kun sattuu oikein kurjat kelit.