Viime keskiviikkona pidettiin ekat ulkotreenit. Pystykorva oli vallan intopiukassa, koko tilanne tuntui sitä innostavan kovasti. Alkoi jopa haastamaan Thelmalle lenkillä ollessaan joten taisi todella olla voimiensa tunnossa... Onneksi Thelma ei tästä ehtinyt suuttumaan ja leikki sai jatkua.

Tehtiin treenissä useampaa juttua, mm. kontaktien tilanteen tarkistusta, hyppy-pussi-kepit sekä hyppy-rengas-(jarrutus)-putki - harkkaa. Noista nyt ei sen enempää muuta kuin että voi todeta koiran etenevän voimakkaasti suoraan eteen mikäli ei muista/ymmärrä jarruttaa ennen putkeen menoa. Että tätäkin piti sitten useasti jankata ennen kuin Emännän lamppu syttyi, nolo.

Illan parhaan mielen sai aikaan keppien tekniikkatreeni. Tarkoituksena oli ottaa erilaisia ohjaustapoja esille ja helpotuksena kepeillä pysymiseksi olivat ohjurit, näin ohjaajat saivat helpotusta omien kuvioiden tekemiseen. Palkka laitettiin edelleen keppien päähän vahvistamaan tekemistä.
Ekana tehtiin tuo vihreän viivan harjoitus eli aikainen lähetys kepeille ja reilu irtaantuminen kauas koirasta poispäin.
Tokana tehtiin punaisen viivan persjättö keppien loppupäähän.
Kolmanneksi tehtiin hiukan teennäinen takaaleikkaus kepeillä mutta ajatuksena olikin vain testailla mitä koira tästä vaihtoehdosta tykkää. Oleellista oli muistaa ohjauksen jatkuminen omasta omituisesta juoksulinjasta huolimatta.
Ja hei: nää kaikki meni heittämällä läpi ilman mitään ongelmaa :))